Wat is IKnutsel?


IKnutsel is een jong bedrijf met een missie: meer vrije creativiteit voor iedereen!

Ik wil iedereen laten ervaren dat de mogelijkheden eindeloos zijn, dat alles kan en alles mag terwijl je vanuit je fantasie werkt. En hoe fantastisch het voelt wanneer je je zelfgemaakte werkstuk in handen hebt. Zo fantastisch dat je misschien wel een gigantische 'boost' krijgt en ook andere dingen durft aan te gaan, dingen waarvan je misschien vantevoren wel dacht 'dat kan ik vast niet'.
Dus: meer creativiteit = veel plezier = meer zelfvertrouwen!

In de tijd van de iPhone en de iPad gaan we weer even terug naar onszelf, naar wat we zelf met onze handen kunnen maken. IKnutsel is een nederlands bedrijf, dus vandaar geen 'i' maar 'ik'. En ik 'knutsel'. Jawel, er zijn grootsere benamingen te vinden: 'beeldend vormgeven' 'handvaardigheid', 'beeldvaardigheid' enz. Maar toch is het aloude, 'gezellige' woord 'knutselen' hetgeen wat voor mij het beste voelde. Want het mag gezellig zijn, en fijn, en leuk.

Dus zo werd IKnutsel geboren!


Wat en voor wie?

Voor kinderen:

  • Diy-pakketten met materialen en handleiding waardoor er thuis gewerkt kan worden aan een project met als basis mijn voorbeeld, maar met heel veel vrijheid voor eigen input. Doordat er een stappenplan bij zit werkt het ook heel goed voor structuurgevoelige kinderen die net dat beetje meer houvast nodig hebben om tot creeën te komen.
  • Workshops en korte projecten op basisscholen. Deze zijn er ook op gericht de vrije creativiteit te stimuleren. Zelf oplossingen zoeken, zelf ervaren, zelf ontdekken. Wanneer IKnutsel in de klas is geweest hangen er niet 20 dezelfde werkstukken, maar 20 unieke exemplaren, want ieder kind is uniek en dat mag het laten zien!
  • Een digitaal lespakket vooor scholen, waarbij er maandelijks een nieuw pakket wordt aangeboden dat uitgaat van een bepaalde kunstenaar of kunststroming.  Dit geeft de kinderen inzicht in de denk- en zienswijze van de kunstenaar, en geeft ze als belangrijke les mee dat het okee is om je eigen pad te volgen.
  • Een online databank voor creatieve opdrachten. Opdrachten die allemaal een belangrijk punt gemeen hebben: de eigenheid in het creatieve proces staat voorop. Achter de schermen wordt hier druk aan gewerkt!

Voor volwassenen:

Meer en meer vinden volwassenen hun weg naar creatieve hobby's. Ook hen wil ik laten ervaren dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Dat ze echt niet gebonden zijn aan zoiets als schilderen op nummer (hoewel dat af en toe ook best heerlijk ontspannend kan zijn) maar dat ze ook hun eigen vrije creativiteit kunnen ontwikkelen en mogen laten spreken. Ik wil hen ook zo graag laten ervaren hoe het voelt om helemaal in die 'flow' van het creeëren te zitten, en ontzetttend trots op jezelf te zijn wanneer je kijkt naar wat je hebt gemaakt.

  • Diy-pakketten met materialen en handleiding waardoor er thuis gewerkt kan worden aan een project met als basis mijn voorbeeld, maar met heel veel vrijheid voor eigen input. Doordat er een stappenplan bij zit werkt het ook heel goed voor hen die net dat beetje meer houvast nodig hebben om tot creeën te komen.
  • Workshops en korte projecten op het atelier van IKnutsel en op andere locaties. Tijdens deze workshops ben je bezig met een werkstuk wat gaandeweg steeds meer van jouw eigenheid laat zien. Ik kan je hierbij begeleiden.

 

IKnutsel houdt van recycelen

Waar mogelijk probeer ik gebruik te maken van gerecyceld materiaal. Zo is al het karton bijvoorbeeld voormalig verpakkingsmateriaal, worden bij de papiermachépakketten vellen papier uit oude telefoonboeken meegeleverd en wordt er ook volop geknutseld met 'kosteloos materiaal' (dopjes, kurken enz). Dit omdat ik het belangrijk vind om kinderen mee te geven dat niet alles zomaar weggegooid hoeft te worden, en we door hergebruik langer van onze planeet kunnen genieten. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook meer 'out of the box' gaat denken doordat je dingen ontdoet van hun functie en er zelf een nieuwe functie aan geeft.Wie is de juf achter IKnutsel?

Ik ben Judith Habraken

41 jaar, moeder van Finn ('09), Mats ('11) en Imme ('14) en vakleerkracht beeldende vorming. Na mijn studie voor eerstegraads tekendocent en orthopedagogisch beeldend vormgever aan de Kunstacademie in Maastricht werkte ik 14 jaar in het speciaal basisonderwijs. Daarna werd het tijd voor een nieuwe uitdaging: ik wil het voor iedereen mogelijk maken om thuis, op school en tijdens workshops aan bijzondere creatieve projecten te werken die je iegen creativiteit stimuleren. Iedereen verdient dat geweldige 'wow-gevoel' dat ik zelf als kind had (en gelukkig nu nog steeds regelmatig heb) wanneer ik helemaal zelf iets had gemaakt.

 

Trotse fans

Nieuwsgierig wat anderen maakten met de pakketten van IKnutsel? Klik op de foto voor een vergroting.

En wil je hier nou graag bij komen te staan, mail dan een foto naar info@iknutsel.nl . Ik en alle andere fans zijn heel benieuwd naar je werkstuk!

  
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

 

© 2017 - 2018 IKnutsel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel