Dit weekend was ik op de Creative Life beurs in Utrecht. Niet om te werken, maar gewoon heerlijk voor mezelf.

Want naast dat ik het superleuk vind om voor anderen te bedenken waarmee ze hun creativiteit uit kunnen dagen, wil ik soms zelf ook eens uitgedaagd worden. Eens iets doen wat ik niet gewend ben te doen, of iets compleet nieuws te leren.

Zo schreef ik me bijvoorbeeld in voor het maken van een EcoLife Tube.

Dat is n megapetfles (echt supermega) met een heel eigen ecosysteem erin. N minijungle in ‘n fles zeg maar. Nou weet ik zo goed als niks van planten, maar ik hou zo van groen! En ik hou van fantaseren. En van mooie composities maken. En dit had ik dus echt nog nooooit gedaan.

Ik waande me een kabouter met heel lange armen toen ik met bestek met een absurd lange steel eraan probeerde plantjes op hun juiste plek te manouvreren. Waar enkele mededeelnemers voor de ‘less is more’-aanpak kozen, ging ik voor de ‘moremoremore!’-aanpak. Zoveel mooie tinten groen, met zoveel verschillende vormen blaadjes en takjes. Hoog en laag, over de grond kruipend of krullend. Ik schoof, paste en combineerde. Ik voelde mijn wangen prikken, een teken dat ze op tomaten begonnen te lijken van de inspanning en het plezier.

Want ja, ik, die nu toch echt even een stap buiten haar comfortzone gedaan had, genoot! Ik genoot van het werken met onbekende materialen, van het ontdekken.

De laatste tijd vroeg ik me weleens af of ik niet té breed georiënteerd aan het denken was met IKnutsel.

Want met IKnutsel wil ik de vrije creativiteit stimuleren. Maar goh, dat is nogal n brede missie. Want zoals ik dit weekend ook ervaarde: creatief zijn kun je op zoveel verschillende gebieden, met zoveel verschillende materialen. Zou het misschien beter zijn als ik me toch zou beperken tot het tekenen? Of juist tot 3D projecten. Maar het woord ‘beperken’ dat voelt niet goed. Dat klinkt als ‘binnen de perken houden’. En als er iets is wat ik nou niet wil dan is het het binnen de perken houden van creativiteit. Niet voor mezelf, maar dus ook niet voor jullie!

En dus ga ik lekker verder met een heerlijk breed georiënteerd aanbod. Zodat jullie wanneer je in mijn webshop snuffelt hetzelfde gevoel krijgen dat ik dit weekend had op de Creative Live beurs: als een kind in een snoepwinkel, waar een wereld vol mogelijkheden voor open gaat.

Verras jezelf en doe eens een stapje buiten je vertrouwde box!

 

Trotse fans

Nieuwsgierig wat anderen maakten met de pakketten van IKnutsel? Klik op de foto voor een vergroting.

En wil je hier nou graag bij komen te staan, mail dan een foto naar info@iknutsel.nl . Ik en alle andere fans zijn heel benieuwd naar je werkstuk!

  
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

 

© 2017 - 2018 IKnutsel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel