Zo eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld op een druilerige zondagmiddag in de vakantie, mag het best eens een keer totaal onverantwoord 'over the top' zijn vind ik.

Gewoon omdat het zo leuk is, en zo lekker, en zo speciaal. Omdat het fantastisch is om ondeugend glunderende snoetjes hun vingers te zien aflikken. En omdat je zelf soms ook gewoon af en toe even kind wilt zijn, en niet die altijd maar die verantwoorde ouder.

Vandaag was het tijd voor zo'n momentje: we maakten eenhoornkots!

Niet te verwarren met eenhoornslijm. Dat spul met veeeel, heeeel veeeel glitter, dat stinkt naar scheerschuim, dat blijft plakken aan kleding en haar (o gruwel, ik kreeg t er alleen nog maar uit met pindakaas...) en dat volgens alle populaire vloggers 'soooo satisfying' is.

Eenhoornkots is, anders dan de naam misschien doet vermoeden, eetbaar.

En niet zomaar alleen eetbaar, 't is ook echt superlekker! Als je kijkt naar het ingerediëntenlijstje kan het ook eigenlijk niet anders:

  • witte chocola (wij gebruikten 2 van die hele grote repen)
  • voedingskleurstof
  • minimarshmallows
  • strooispul zoals gekleurde hagelslag en van die kleine balletjes

En behalve superlekker is het ook een heel leuk creatief experiment.

Want je leert al kliederend met de chocola hoe marmeren werkt, en wat er gebeurt als je kleuren met elkaar mengt.

Zin in? Aan de slag dan!

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ik gebruikte zelf twee kleine bakplaatjes bij gebrek aan iets groters, werkt ook prima.

Smelt vervolgens de chocola (die je eerst in stukjes hebt gebroken) een minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer even door, en verwarm daarna nog eens een minuut.

Pak voor iedere kleur voedingskleurstof die je hebt een apart bakje, en giet in ieder bakje een klein beetje gesmolten chocola. Zorg dat je nog meer dan de helft overhoudt die niet gekleurd wordt. Doe in ieder bakje een druppel van een andere kleur voedingskleurstof en roer goed door. Waauw, gekleurde chocola!

De rest van de witte chocola giet je op de bakplaat. Tik deze wat op tafel en kantel een beetje, zodat de chocola zich mooi verspreidt over de bodem.

Leg nu kleine hoopjes van de gekleurde chocola op de witte massa. Pak een cocktailprikkertje en trek deze voorzichtig door de verschillende kleuren. Hoera, je bent aan het marmeren! Het effect is echt spectaculair en sprookjesachtig.

Daarna pak je de minimarshmallows, en die mik je er een voor een in van een afstandje, zodat ze er goed in blijven plakken. Duw ze evt. met je vinger nog wat dieper erin. En vervolgens kun je dan los met alle andere strooiversieringen.

Is je eenhoorn uitgekotst, zet dan de bakplaat voor minstens een uurtje in de vriezer zodat de chocola weer hard kan worden.

Veel plezier en smakelijk!!!!

 

© 2017 - 2018 IKnutsel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Ook deze pagina maakt gebruik van cookies om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.