Zo eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld op een druilerige zondagmiddag in de vakantie, mag het best eens een keer totaal onverantwoord 'over the top' zijn vind ik.

Gewoon omdat het zo leuk is, en zo lekker, en zo speciaal. Omdat het fantastisch is om ondeugend glunderende snoetjes hun vingers te zien aflikken. En omdat je zelf soms ook gewoon af en toe even kind wilt zijn, en niet die altijd maar die verantwoorde ouder.

Vandaag was het tijd voor zo'n momentje: we maakten eenhoornkots!

Niet te verwarren met eenhoornslijm. Dat spul met veeeel, heeeel veeeel glitter, dat stinkt naar scheerschuim, dat blijft plakken aan kleding en haar (o gruwel, ik kreeg t er alleen nog maar uit met pindakaas...) en dat volgens alle populaire vloggers 'soooo satisfying' is.

Eenhoornkots is, anders dan de naam misschien doet vermoeden, eetbaar.

En niet zomaar alleen eetbaar, 't is ook echt superlekker! Als je kijkt naar het ingerediëntenlijstje kan het ook eigenlijk niet anders:

  • witte chocola (wij gebruikten 2 van die hele grote repen)
  • voedingskleurstof
  • minimarshmallows
  • strooispul zoals gekleurde hagelslag en van die kleine balletjes

En behalve superlekker is het ook een heel leuk creatief experiment.

Want je leert al kliederend met de chocola hoe marmeren werkt, en wat er gebeurt als je kleuren met elkaar mengt.

Zin in? Aan de slag dan!

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ik gebruikte zelf twee kleine bakplaatjes bij gebrek aan iets groters, werkt ook prima.

Smelt vervolgens de chocola (die je eerst in stukjes hebt gebroken) een minuut op vol vermogen in de magnetron. Roer even door, en verwarm daarna nog eens een minuut.

Pak voor iedere kleur voedingskleurstof die je hebt een apart bakje, en giet in ieder bakje een klein beetje gesmolten chocola. Zorg dat je nog meer dan de helft overhoudt die niet gekleurd wordt. Doe in ieder bakje een druppel van een andere kleur voedingskleurstof en roer goed door. Waauw, gekleurde chocola!

De rest van de witte chocola giet je op de bakplaat. Tik deze wat op tafel en kantel een beetje, zodat de chocola zich mooi verspreidt over de bodem.

Leg nu kleine hoopjes van de gekleurde chocola op de witte massa. Pak een cocktailprikkertje en trek deze voorzichtig door de verschillende kleuren. Hoera, je bent aan het marmeren! Het effect is echt spectaculair en sprookjesachtig.

Daarna pak je de minimarshmallows, en die mik je er een voor een in van een afstandje, zodat ze er goed in blijven plakken. Duw ze evt. met je vinger nog wat dieper erin. En vervolgens kun je dan los met alle andere strooiversieringen.

Is je eenhoorn uitgekotst, zet dan de bakplaat voor minstens een uurtje in de vriezer zodat de chocola weer hard kan worden.

Veel plezier en smakelijk!!!!

 

Trotse fans

Nieuwsgierig wat anderen maakten met de pakketten van IKnutsel? Klik op de foto voor een vergroting.

En wil je hier nou graag bij komen te staan, mail dan een foto naar info@iknutsel.nl . Ik en alle andere fans zijn heel benieuwd naar je werkstuk!

  
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

 

© 2017 - 2018 IKnutsel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel