Misschien ken je het nog van vroeger: Krimpie Dinkie.

Plasticfolie, wit of doorzichtig, waar je een tekening op kunt maken en die je dan in de oven kunt laten krimpen tot wel 3 keer dikker en kleiner. Magisch!

En die folie is er nu nog steeds hoor. Ergens verderop bij deze blogs heb ik zelfs geschreven over de tip om zelf plastic te recyclen tot krimpfolie. Maar nu heb ik het dus even over de 'echte' Krimpie Dinkie. Een A4 vel wit plastic, met een gladde en een matte kant.

Met die folie kun je heel bijzondere bewaardingetjes maken, waar iedere moeder van smelt (en verder eigenlijk wel iedereen, maar als je het voor moederdag wil maken is dat natuurlijk wel fijn om te weten).

Want hoe schattig is het als je kind net heeft geleerd om zijn naam te schrijven. Of hoe schattig is dat kleine kattenbelletje geschreven door je schoolkind? Dat wil je toch voor eeuwig bewaren en bij je dragen?

Je (of nou ja, je kind dus) maakt ze heel eenvoudig:

  1. Knip de krimpfolie in rechthoeken van ongeveer 14x10 cm, rond de hoekjes een beetje af zodat ze niet te scherp zijn.
  2. Teken met watervaste stift de blauwe en lijnen en rode kantlijn, alsof het een blaadje schrijfpapier is.
  3. Gebruik een zwarte watervaste stift (bijvoorbeeld een cd-marker, die is lekker dun) en laat de kinderen een briefje schrijven op de folie.
  4. Maak er met een perforator een gaatje in langs de rand. Het gaatje zal uiteindelijk ook 3 keer kleiner worden!
  5. Bak ze zo'n 3 minuten in de oven op 200 graden zodat ze 3 keer kleiner en drie keer dikker worden. Wanneer ze uit de oven komen en nog een beetje krom of opgekruld zijn kun je ze plat duwen met bijvoorbeeld een boek of een kookspatel.
  6. Doe de ring door het gaatje, en daarna aan de sleutelhanger.

En klaar!

Je kunt dit ook doen met alleen een naam ipv een briefje, dat is bijvoorbeeld ook leuk om met jongere kinderen te maken die nog niet echt kunnen schrijven maar wel hun naam kunnen schrijven.

Hiervoor kun je ipv meerdere lijntjes bijvoorbeeld 3 lijnen tekenen als steuntje om op te schrijven. Knip de stukjes krimpfolie dan in stukken van ongeveer 4 cm hoog, en vrij lang (bijvoorbeeld de hele breedte van de folie). Je kunt het dan na de naam afknippen, zo voorkom je dat het kaartje niet lang genoeg is, aangezien kinderen die pas net hun naam kunnen schrijven nog behoorlijk wat ruimte nodig hebben.

En weet je wat nou handig is? IKnutsel heeft deze materialen op voorraad!

Klik hier voor losse vellen Krimpie Dinkie, en hier voor sleutelhangers met extra ring (zodat ie makkelijker door het gaatje gaat, is dus een beetje anders dan op de voorbeelden hier).

Veel plezier met maken en met dragen!

Bron en foto's : simplykinder.com

 

Trotse fans

Nieuwsgierig wat anderen maakten met de pakketten van IKnutsel? Klik op de foto voor een vergroting.

En wil je hier nou graag bij komen te staan, mail dan een foto naar info@iknutsel.nl . Ik en alle andere fans zijn heel benieuwd naar je werkstuk!

  
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

 

© 2017 - 2018 IKnutsel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel